Het Parijs van Marcel Proust

Raczymow-ParijsVanProust-2009Henri Raczymow
Het Parijs van Marcel Proust hervonden

Het Parijs van Marcel Proust is in wezen dat van de rechteroever van de Seine en van het westen van de stad, de prachtige wijken tussen Monceau, de Faubourg Saint- Honoré, de Place de la Concorde, Auteuil, het Bois de Boulogne en de Étoile. Het was de omgeving waar de aristocratie huisde (‘de nietsdoende klasse’) en de financiële, industriële en culturele bourgeoisie. Het is aan die kant van de Seine dat Proust werd geboren, daar heeft hij gewoond en daar is hij gestorven.

Henri Raczymow is er op zoek gegaan naar sporen van Marcel Proust en zijn tijd. Hij is een groot kenner van het werk van Proust en weet voortdurend verrassende verbanden te leggen tussen enerzijds huizen, straten, pleinen en parken en anderzijds het leven en het werk van de auteur. Het boek is rijk geïllustreerd, niet alleen met foto’s van Proust zelf, maar ook met oude en recente foto’s van de omgeving, en met reproducties van schilderijen die een prachtig beeld geven van het societyleven van de gefortuneerden. Zo ontstaat niet alleen een fraai portret van Proust zelf, maar vooral ook van de wereld om hem heen – en van Op zoek naar de verloren tijd.
(flaptekst)

Uitgeverij De Bezige Bij, nov. 2009 / paperback – 199 pag. – afm. 21 x 17 cm / ISBN 9789023427629 / Verkoopprijs 29,90 Euro

[o.a. te koop bij bol.com]

>>> de laatste exemplaren van € 29,90 nu voor € 12.99 bij Polare

Oorspronkelijke uitgave: Le Paris retrouvé de Marcel Proust, Editions Parigramme, 2005.
Vertaling: Frans de Haan.

Marcel Proust Vereniging Nederland.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *