Harry Mulisch, Logboek 1991-1992 – de geboorte van een meesterwerk van nabij gevolgd

Harry Mulisch
Logboek 1991-1992

Uitgeverij De Bezige Bij, oktober 2012

paperback, 240 pagina’s, 20 x 13 cm
ISBN 9789023428367, verkoopprijs € 18,90

bestel

Harry Mulisch hield een dagboek bij dat niet voor publicatie bestemd was en dat nu voor het eerst openbaar wordt gemaakt. Logboek is het dagboek van 1991 en 1992, de jaren waarin hij zijn magnum opus De ontdekking van de hemel schreef en vader werd van een zoon. Terwijl Saddam Hoessein Koeweit binnenviel werkte Mulisch gestaag aan zijn roman, met steeds nieuwe invallen en associaties die zouden leiden tot een boek waarin alles wat hij tot dan toe had geschreven samenkwam. Een totaalroman, zoals hij het noemde. Het was een bizarre en enerverende periode – en hoe hij die beleefde is nu in Logboek te lezen. ‘Einde van een wonderbaarlijk jaar, politiek vol rampen, maar voor mij toch een annus mirabilis’, besluit Mulisch dit dagboek.

Logboek werd op 30 oktober 2012 gepresenteerd tijdens een speciale bijeenkomst ter gelegenheid van de tweede sterfdag van Harry Mulisch in de Gravenzaal van het stadhuis in Haarlem.

In de berichtgeving na de boekpresentatie werd vooral de nadruk gelegd op de (lichte) beroerte die Mulisch kreeg in deze periode, zie o.a.

Meer over Logboek…

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *