Deel 15 verschenen van de Volledige werken van W.F. Hermans

W.F. Hermans Volledige werken W.F. Hermans – deel 15 beschouwend werk Uitgeverij De Bezige Bij, september 2012 gebonden, 960 pagina’s, 21 x 14 cm ISBN 9789023474029, verkoopprijs € 29,90 | bestel Luxe editie van dit deel leverbaar vanaf 08-11-2012 ISBN 9789023474944, verkoopprijs € 75,00 | bestel — Deel 15 van de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans bevat De schrijfmachine mijmert gekkepraat, Wittgenstein, Gitaarvissen en banjoklokken en Malle Hugo. Eind oktober zal deel 4 verschijnen (Romans) met Herinneringen van een engelbewaarder en Het Evangelie van O. Dapper Dapper. — Volledige Werken –  In de Volledige Werken worden alle afzonderlijk verschenen werken en de ongebundelde teksten van Willem Frederik Hermans bijeengebracht. De Volledige Werken bestaan uit 23 à 24 verzamelbanden van elk 800 tot 1000 pagina’s, die zijn ingedeeld naar genre: Romans (6 delen), Verhalen en novellen (2 delen), Gedichten (1 deel), Toneelteksten en scenario’s (1 deel), Beschouwend werk (7 delen), Beeldend werk (1 deel), Werk van anderen (1 deel), Ongebundeld werk (3 of 4 delen) en Overig werk (1 deel).
De editie biedt allereerst een betrouwbare, wetenschappelijk verantwoorde tekst. Alle delen gaan bovendien vergezeld van een nawoord, met een beschrijving van de ontstaans- en publicatiegeschiedenis van elke afzonderlijke tekst en een verantwoording. Het beschouwend werk (gebundelde en ongebundelde teksten) krijgt een naam- en titelregister en wordt in beperkte mate voorzien van annotaties. Gelijktijdig met de boekpublicaties verschijnt er op een speciale website een overzicht van de gebruikte bronnen (typoscripten, correctie-exemplaren, drukproeven, drukken enz.), met illustraties, een verantwoording van de uitgegeven teksten en verdere onderzoeksgegevens.
In 2005 verschenen de eerste delen en het streven om in 2016 de indrukwekkende serie compleet te hebben is inmiddels opgerekt naar 2019. De verschillende delen verschenen eerst met een simpel buikbandje, maar in 2010 besloot de uitgever om de boeken te voorzien van fraaie stofomslagen. De afbeelding op het nu verschenen deel 15 is een schilderij van Joan Miró, La patate, uit 1928.
  • veel informatie over deze serie is ook te vinden op wfhermans.net
zie ook… Willem Frederik Hermans, Volledige werken W.F. Hermans – deel 09 : gedichten, Bezige Bij, 2011 Willem Frederik Hermans, Volledige werken W.F. Hermans – deel 14 : beschouwend werk, Bezige Bij, 2011 Willem Frederik Hermans, Een onmiskenbare verwantschap : brieven 1944-1965, Bezige Bij, 2011 Karin Anema, De Noorse liefde van W.F. Hermans, Atlas, 2011 Dirk Baartse, Het Grote Willem Frederik Hermans Boek, Nijgh & Van Ditmar, 2010 Raymond J. Benders, Apollo in Brasserie Lipp : bespiegelingen over Willem Frederik Hermans, Bezige Bij, 2001 Friso Keuris, De Grote Drie : Willem Frederik Hermans, Harry Mulisch, Gerard Reve, d Jonge Hond, 2011 Ewoud Kieft, Oorlogsmythen : Willem Frederik Hermans en de Tweede Wereldoorlog, Bezige Bij, 2012 Willem Otterspeer, Hermans in hout, Bezige Bij, 2010 Wilbert Smulders, Alleen blindgeborenen kunnen de schrijver verwijten dat hij liegt : over het schrijverschap van Willem Frederik Hermans, Bezige Bij, 2009
Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *