Catalogus Papier Biënnale 2012

Frank van der Ploeg, Anne Kloosterboer (red.)
Catalogus Papier Biënnale 2012

Museum Rijswijk, september 2012

ISBN 9789080124202, verkoopprijs € 19,50

De catalogus is te bestellen bij Museum Rijswijk, en gedurende de tentoonstelling te koop aan de balie van Museum Rijswijk en Museum Meermanno in Den Haag

De Papier Biënnale is een tweejaarlijkse expositie van hedendaagse, internationale beeldende kunst van papier en karton.

Bij de Papier Biënnale Rijswijk 2012 heeft het Museum Rijswijk een geïllustreerde catalogus (Ned/Eng) uitgegeven, waarin de werken van de aan de biënnale deelnemende kunstenaars in kleur zijn afgebeeld. Auteur van de catalogus is kunsthistoricus Frank van der Ploeg.

Binnen de enorme variëteit aan kunstwerken die op de biënnale 2012 te zien zijn, weet hij verbanden te leggen en plaatst hij de werken in de context van de moderne en de hedendaagse beeldende kunst.

 

Kunstenaars
Frits Achten (Nederland) – Marlies Adriaanse (Nederland) – Sophie Arup (Engeland) – Johnny Beerens (Nederland) – Laura Behar (Israël) – Peter Bes (Nederland) – Combat Paper Project (VS) – Jérome Corgier|Atelier Pariri (Frankrijk) – Peter Collingridge|Apt Studio (Engeland) – Eric Gjerde (Frankrijk) – Georgia Gremouti (Griekenland) – Michael Hansmeyer (Zwitserland) – Katsumi Hayakawa (Japan) – Ebon Heath (VS) – Alicia Martin (Spanje) – Jacqueline Overberg (Nederland) – Anne van de Pals (Nederland) – Ros Rixon (Engeland) – Katrien Vogel (Nederland) – Debra Weisberg (VS) – Marleen van Wijngaarden (Nederland)

De tentoonstelling in beide musea is nog te zien tot 25 november 2012.

update – wegens de grote belangstelling is de tentoonstelling verlengd: in Museum Meermanno tot 2 december 2012 en in Museum Rijswijk tot en met 13 januari 2013.

Related Posts with Thumbnails

2 Replies to “Catalogus Papier Biënnale 2012”

 1. Internationale Papier Biënnale Rijswijk wegens succes verlengd!

  Museum Rijswijk: tot en met 13 januari 2013
  Museum Meermanno: tot 2 december 2012

  Wegens het overweldigende succes en lovende reacties wordt de 9e Papier Biënnale in Museum Rijswijk met ruim twee maanden verlengd. Sinds de opening op 1 september brachten bijna 20.000 mensen een bezoek aan de bijzondere tentoonstelling, die dit jaar door Museum Rijswijk en Museum Meermanno werd georganiseerd. Een kijkje nemen in Museum Meermanno / Museum vh Boek in Den Haag kan tot 2 december.
  De tentoonstelling in Museum Rijswijk loopt nog langer door en is te zien tot en met
  13 januari 2013.

  Margriet Lestraden, directeur Museum Rijswijk: “De Papier Biënnale is inmiddels een begrip in Nederland, waar een alsmaar groeiend aantal bezoekers op af komt.
  De meeste mensen zijn vooral verrast dat zo’n alledaags product wordt gebruikt als materiaal om een kunstwerk mee te maken. De kunstwerken zijn zo spectaculair dat mensen vaak niet geloven dat een kunstwerk van papier is gemaakt. Vooral kinderen kijken hun ogen uit.”

  Meer informatie is te vinden op http://www.museumrijswijk.nl/papierbiennale2012/index.html en http://www.meermanno.nl

 2. Bedankt voor deze aanvulling. Ik zal het ook in het bericht zelf aanpassen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *