Wim Hazeu schreef biografie Marten Toonder

Wim Hazeu Marten Toonder – een biografie Uitgeverij De Bezige Bij, oktober 2012 hardcover, 640 pagina’s, 21,5 x 14 cm ISBN 9789023473183, introductieprijs € 29,90 – na 3 maanden € 34,90 bestel bij: bol.com | — Begin 2007 werd bekend dat Uitgeverij De Bezige Bij de bekende Nederlandse biograaf Wim Hazeu bereid gevonden had de biografie van Marten Toonder te schrijven. Het was de bedoeling dat de biografie in 2012 zou verschijnen, in het 100ste geboortejaar van Marten Toonder. Wim Hazeu had als eerste toegang tot de nalatenschap van Marten en Jan Gerhard Toonder. Hij deed daarnaast onderzoek in tal van andere archieven en sprak met tientallen ooggetuigen. In de najaarscatalogus van de Bezige Bij wordt het resultaat aangekondigd:
‘Over leven en werk van Marten Toonder, de oervader van het Nederlandse stripverhaal, schreef Wim Hazeu een schitterende biografie. Werkelijk alle facetten van Toonder komen aan de orde. Marten Toonder is het indringende levensverhaal van een van de meest eigenzinnige en vernieuwende kunstenaars van na de oorlog.’ (cat.)
Boekpresentatie – Op 11 oktober 2012, bij de opening van de grote Toondertentoonstelling in het Letterkundig Museum te Den Haag, wordt de Toonderbiografie gepresenteerd.   video: NOS Nieuwsuur, 11 oktober 2012 Wim Hazeu maakte eerder biografieën van Slauerhoff, M.C. Escher, Achterberg en Vestdijk. Daarnaast publiceerde hij dichtbundels en romans. Zijn Slauerhoff-biografie is bekroond met de biografieprijs van de Dordtse Academie. De Vestdijk-biografie, waaraan Hazeu drie jaar werkte, leverde hem een promotie tot doctor in de letteren op. [website Wim Hazeu] Recensies   meer Marten Toonder bij BoB… Marten Toonder, Een Mooie Handel : Bommel In Opdracht, Bezige Bij, 2012 Marten Toonder, Marten Toonder : autobiografie, Bezige Bij, 2010 Robin Lutz, Marten Toonder, een heer vertelt, Synthese, 2011 Paul Verhaak, De Bommelparade : 1200 karakters uit de Bommelsaga van Marten Toonder, Uitgeverij Ton Paauw, 2011
Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *