‘Verboden Boeken’ – catalogus bij tentoonstelling in Centre Céramique

Pascal Panis (red.)
Verboden Boeken

Centre Céramique i.s.m. nxtmix communication, Maastricht, maart 2012

hardcover, 140 pagina’s
ISBN 97890796430509, verkoopprijs € 19,50

Ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan van de Stadsbibliotheek Maastricht presenteert Centre Céramique de tentoonstelling ‘Verboden Boeken’.

In de tentoonstelling zijn unieke werken te zien uit de eeuwenoude collectie van de Stadsbibliotheek Maastricht die ooit verboden, gecensureerd of onderdrukt waren. Bijvoorbeeld een 18de eeuwse druk van de allereerste ‘Encyclopédie’ van Diderot; een 16de eeuwse uitgave van ‘De revolutionibus orbium coelestium’ van Copernicus en vroege illustraties uit werk van De Sade. Ook de legendarische Hemingway en door drugs, sex en jazz omgeven beatniks Burroughs en Kerouac komen, naast vele andere auteurs van wereldformaat, aan bod.

Bij deze tentoonstelling verscheen een catalogus, geproduceerd door nxtmix communication.

Het boek is verkrijgbaar bij Centre Céramique en de boekhandels De Tribune en Selexyz in Maastricht.

Tentoonstelling – De opening van de tentoonstelling op 28 maart 2012 werd verricht door Gerrit Komrij en hij kreeg daarbij het eerste exemplaar van het boek aangeboden.

In onderstaande video (upload van centre ceramique) een impressie van de opening van de tentoonstelling en daarmee een van de laatste openbare optredens van de helaas op 5 juli overleden schrijver/dichter Komrij.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *