‘Door gevleugelde voeten betreden’ – literair wandelen in Groningen

Roos Custers, Nick ter Wal
Literaire Wandeling Groningen
Door gevleugelde voeten betreden

Uitgeverij Kleine Uil, mei 2012

paperback, 144 pagina’s
ISBN 9789491065231, verkoopprijs € 10,00

bestel bij: bol.com | Cosmox |

Literair wandelen, individueel of in groepsverband, is voor veel mensen een geliefde bezigheid. Voor de stad Groningen verschijnt er deze maand een nieuwe uitgebreide gids.

Groningen is een literaire stad. Grote kans dat je in de binnenstad een schrijver in het wild tegenkomt en anders zijn veel plekken in de stad wel vereeuwigd in romans en gedichten. In de Literaire wandeling Groningen nemen Roos Custers en Nick ter Wal u mee langs opmerkelijke literaire plekken in Groningen en Haren. In welk huis aan de Ossenmarkt woonde Willem Frederik Hermans? Waar liep Belcampo? Aan welk cafétafeltje zaten Jean-Pierre Rawie en zijn dichtbroeder Driek van Wissen? Op welk terras begint de grote liefde in de roman Magnus van Arjen Lubach? (uitgever)

Literaire wandeling Groningen is een initiatief van de Bibliotheek Groningen en is een sterk herziene en aangevulde editie van ‘Door gevleugelde voeten betreden’ die oorspronkelijk verscheen in 1988 (toen nog maar 24 pagina’s) en werd herdrukt in 1996.

Roos Custers en Nick ter Wal hebben nieuwe routes ontworpen en betrokken ook het dorp Haren bij het boek.

Roos Custers is beeldend kunstenaar. Sinds een paar jaar organiseert zij Dichters in de Prinsentuin, een van de grootste openluchtdichtfestivals in Nederland. Eind juli, Groningen. Tevens redactielid van Tzum.
Nick ter Wal (1983) is werkzaam bij het prestigieuze antiquariaat Fokas Holthuis in Den Haag. Hij zit in de redactie van het literaire tijdschrift Tzum.

Update > zie info over de boekpresentatie op 25 mei 2012 in de bibliotheek Groningen

Update > 9 maart 2013: er komt een tweede druk van het boekje (dat al veel positieve reacties heeft gekregen)

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *