Veelbelovende start van (online) boekenveiling van Catawiki

Catawiki – het grootste digitale verzamelaarsplatform ter wereld – is op 4 mei 2012 gestart met een boekenveiling op internet. Zowel particulieren als boekhandelaren kunnen boeken inbrengen, maar ook kaarten, prenten, brieven en dergelijke zijn welkom.

Catawiki was eerder al begonnen met wekelijkse stripveilingen, die een groot succes werden, mede doordat goed op de kwaliteit van het aanbod wordt gelet.

Nu is daar een wekelijkse veiling van boeken en prenten aan toegevoegd.

Het veilingsysteem is goed opgezet en kopers lopen geen risico. De betalingen lopen via Catawiki.

De eerste veiling
Bij de eerste 60 kavels zit onder meer een reeks zeldzame detectiveboekjes die W.F. Hermans in 1945 uit financiële noodzaak schreef onder het pseudoniem ‘Fjodor Klondyke’ (stand met nog ruim 1 dag te gaan zo’n € 350,- per stuk). Er komen originele inkttekeningen van Anton Pieck onder de digitale hamer (stand € 250,- en € 300,-), maar ook bijvoorbeeld acht delen van Bob Evers (stand €130,-). Drie delen uit 1722 met de gedichten van Poot, ‘met kunstige printen versiert’, staan op uw bod te wachten op een stand van € 65,-. De meeste kavels hadden een startprijs van 1 euro.

Catawiki
 – De site is in november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn anderhalf miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 70 rubrieken. Het aantal verkochte items neemt snel toe. Er worden al 3 miljoen verzamelobjecten aangeboden.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *