Marten Toonder – Schrijversprentenboek

Marten Toonder, Klaas Driebergen (samenst.)
Marten Toonder. Een dubbel denkraam
Schrijversprentenboek

Uitgeverij De Bezige Bij, oktober 2012

paperback, illustr., 160 pagina’s, 24 x 18 cm
ISBN 9789023473824, verkoopprijs € 24,90

bestel bij: bol.com |

In het najaar van 2012 verschijnt er een Schrijversprentenboek over Marten Toonder. Dit wordt uitgegeven door De Bezige Bij in samenwerking met het Letterkundig Museum, in het kader van de tentoonstelling ‘Marten Toonder. Een dubbel denkraam’, rond het literaire oeuvre van Marten Toonder.

Behalve vele nooit eerder gepubliceerde foto’s bevat dit Schrijversprentenboek tal van illustraties die de veelzijdigheid van Toonders kunst demonstreren, naast schetsen, handschriften, typoscripten et cetera. Deze zijn onder meer afkomstig uit het archief van het Letterkundig museum, de Toonder Compagnie, en uit de privécollectie van Toonderverzamelaar Rick van Uden. Samensteller is Toonderkenner Klaas Driebergen, die de afbeeldingen door bijschriften in hun context plaatst.

Marten Toonder (1912-2005) neemt als stripauteur een unieke positie in binnen de Nederlandse literatuur. Tussen 1941 en 1986 maakte hij 177 verhalen over Olivier B. Bommel en Tom Poes. Tevens was hij de schepper van stripseries als Kappie, Panda en Koning Hollewijn.

In 2012 wordt met het Toonderjaar het honderdste geboortejaar van Marten Toonder gevierd, met tal van speciale activiteiten en uitgaven. Zie daarvoor de website www.toonderjaar.nl

De tentoonstelling in het Letterkundig Museum is te zien van 12 oktober 2012 tot 31 januari 2013.

Dit Schrijversprentenboek verschijnt tegelijk met de biografie van Marten Toonder die werd geschreven door Wim Hazeu [lees meer].

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *