De verzamelde gedichten van Leonard Nolens in ‘Manieren Van Leven’

Leonard Nolens
Manieren Van Leven
Gedichten 1975 2011

Uitgeverij Querido, maart 2012

gebonden, 1200 pagina’s
ISBN 9789021442167, verkoopprijs € 39,95

te koop bij o.a.: bol.com | Cosmox |

In april wordt Leonard Nolens vijfenzestig jaar. Hij wordt beschouwd als één van de belangrijkste levende dichters uit Vlaanderen. Hij is een romanticus, schrijft vaak over liefde en over de manier om aan de identiteit te ontsnappen.

De verzamelde gedichten van Leonard Nolens (1947), muzikaal en beeldend, verhalend en beschouwend tegelijk, zijn twintig jaar onafgebroken in druk.

Manieren van leven bundelt voor de eerste keer alle achttien tussen 1975 en 2011 gepubliceerde titels en is zodoende de zesde, zeer vermeerderde, volledig herziene editie. Deze vormt met het onlangs verschenen Dagboek van een dichter het royale tweeluik van eenzelfde passie: poëzie.

Feestje Leonard Nolens 65
Op woensdag 25 april 2012 is er een bijeenkomst in Antwerpen waar enkele met Nolens bevriende of verwante schrijvers speciaal voor de gelegenheid geschreven verjaardagsgedichten voorlezen. De uitgesproken gedichten worden verzameld in een gelegenheidsbundel, die iedere bezoeker cadeau krijgt.

Acteurs lezen een collage van Nolens’ dagboekfragmenten en er is pianomuziek van Claire Chevallier en de  jarige zal uiteraard ook zelf voor het voetlicht treden.

Piet Piryns presenteert dit verjaardagsfeest vananaf 20.00 uur in de Bourla, Antwerpen.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *