‘Bookshelf’ van Alex Johnson – verrassende bergplaatsen voor uw boeken

Alex Johnson
Bookshelf

Thames & Hudson, Londen, februari 2012

hardcover, 272 pagina’s, 18 x 18 cm
ISBN 9780500516140, verkoopprijs € 17,99

bestel

Alex Johnson zet op zijn veelbekeken weblog ‘Bookshelf – The home of interesting bookshelves, bookcases and things that look like them since 2007’ bijna dagelijks een foto van een – meestal modern – object waarin of waarop boeken bewaard kunnen worden.

Er is nu een boek verschenen, waarin Alex Johnson een selectie uit zijn inmiddels omvangrijke collectie design boekenkasten en boekenplanken presenteert.

Bookshelf presents over 200 inventive and experimental shelving designs in more than 400 colour illustrations that are sure to covet and inspire. Individual specification details are provided for each bookcase, including materials and documentation, and the accompanying texts by Alex Johnson, author and editor of ‘The Blog on the Bookshelf’, provide a fun and informative look at the history of the bookcase, as well as reflecting on how a new generation of designers have re-imagined a classic.

Contents
Introduction: In Praise of the Bookshelf • I. Bookcases • II. Single Shelves • III. Bookshelf Furniture • IV. Unusual Bookcases • V. Bookcases as Art • VI. Outside the Box • VII. Restricted-size Bookshelves

Een aanbeveling op video van timmerman Steve Ramsey geeft een beeld van de vormgeving van dit boek.

Upload van steveinmarin, 18 sep 2012

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *