‘Zondagskind’ – Levensherinneringen van Gerard van den Boomen

Gerard van den Boomen
Zondagskind
Levensherinneringen

Uitgeverij Valkhof Pers, Nijmegen, december 2011

paperback, 420 pagina’s, 21 x 13 cm
ISBN 9789056253592, verkoopprijs € 22,50

te koop bij o.a.: bol.com | Cosmox |

Midden in de gruwelijke Tweede Wereldoorlog belanden Gerard van den Boomen en zijn geliefde Grietje in het paradijs van de liefde. Zij worden als het ware opnieuw geboren en na de oorlog trouwen ze. Een mensenleeftijd later sterft Grietje na jaren van toenemende dementie, tot haar dood door haar man en kinderen liefdevol verzorgd. De nu 88-jarige weduwnaar kijkt in zijn jongste boek Zondagskind terug op een bewogen leven als echtgenoot, journalist, publicist, dichter.

Naast de herinneringen aan zijn privéleven is in dit boek ook de geschiedenis van De Nieuwe Linie verweven.
Aan Gerard van den Boomen, destijds redacteur van De Volkskrant, werd in 1963 gevraagd een nieuw blad te beginnen. Als opvolger van De Linie kreeg het de naam De Nieuwe Linie (DNL). De koers werd verlegd en het werd een opinieweekblad van katholieken huize, maar met progressieve linkse ideeën. Van den Boomen bleef tot het eind (1987) als hoofdredacteur verbonden aan het blad.

Hij heeft een aantal boeken over religieuze, maatschappelijke, politieke en journalistieke onderwerpen geschreven en debuteert op 75-jarige leeftijd als dichter. Na vijf bundels is hij nu bezig aan het omzetten van bijbelboeken als Hooglied, Prediker en Spreuken in haiku-vorm.

Gerard van den Boomen aan het woord:

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *