‘Gedragen op de wind’ – een schrijversprentenboek gewijd aan Yvonne Keuls

Monica Soeting, Jan Paul Bresser, Janet Luis en Edy Seriese
Yvonne Keuls – Gedragen op de wind
schrijversprentenboek

Ambo|Anthos Uitgevers, december 2011

paperback, 112 pagina’s, 24 x 17 cm
ISBN 9789041419712, verkoopprijs € 14,95

te koop bij o.a.: bol.com | Cosmox |

Al ruim veertig jaar lang is Yvonne Keuls een veel gelezen en geprezen auteur. Van haar roman Mevrouw mijn moeder zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Het boek werd bekroond met de Trouw publieksprijs 1999. In 2001 verscheen haar ontroerende levensverhaal Madame K. Van Indisch kind tot Haagse dame dat direct na verschijnen een bestseller werd.

In december 2011 verschijnt ter gelegenheid van haar tachtigste verjaardag (op 17 dec.) ‘Gedragen op de wind’, een Schrijversprentenboek. In Gedragen op de wind wordt verteld over het leven van Yvonne Keuls, haar toneelwerk en haar sociale en Indische romans.

De vele verhalen die zij haar lezers in de afgelopen decennia vertelde vormen een bijzonder en waardevol onderdeel van de Nederlandse letteren. Als geen ander weet Keuls een tijdsbeeld te schetsen en actuele kwesties op treffende wijze onder woorden te brengen. Haar romans en verhalen zijn prachtige historische en literaire documenten, die altijd geliefd zijn geweest bij een groot lezerspubliek.

In Gedragen op de wind. Een schrijversprentenboek vertelt Monica Soeting over het leven van Yvonne Keuls, Jan Paul Bresser belicht haar werk voor het Nederlands toneel, Janet Luis verdiept zich in de sociale romans en Edy Seriese richt zich op het Indische werk. Zo vormt Gedragen op de wind een beeldrijk en veelzijdig eerbetoon aan een van de meest invloedrijke hedendaagse Nederlandse auteurs.

De boeken van Yvonne Keuls verschijnen al meer dan 25 jaar bij Uitgeverij Ambo|Anthos. Ze was één van de eerste Nederlandse schrijvers die sinds 1967 lezingen op scholen, in boekhandels en bibliotheken verzorgt.

Boekpresentatie – Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Yvonne Keuls wijdt het Letterkundig Museum een kleine tentoonstelling aan deze bijzondere en succesvolle schrijfster. De tentoonstelling wordt 15 december 2011 geopend tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ambo|Anthos presenteert dan tevens het Schrijversprentenboek Gedragen op de wind.

Schrijversprentenboek – Het Letterkundig Museum publiceert al vanaf 1959 deze serie informatieve boeken over schrijvers. In 2005 kwam met nummer 54, over Jeroen Brouwers, een einde aan de tot dan regelmatige verschijning. In 2009 verscheen ‘Charlotte Mutsaers, Paraat met pen en penseel’ (zie elders bij BoB) en nu dan de uitgave over Yvonne Keuls.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *