Gesprekken met Dick Bruna – Céline Rutten schetst de mens achter Nijntje

Céline Rutten
Gesprekken met Dick Bruna

Uitgeverij Atlas, november 2011

Paperback, 172 pagina’s
ISBN 9789045019697, verkoopprijs € 17,95

te koop bij o.a.: bol.com | Selexyz | Bruna | Cosmox |

Dick Bruna, die liever over zijn werk dan over zichzelf praat, heeft de afgelopen drie jaar tientallen keren uitvoerig met Céline Rutten gesproken. Nooit eerder was hij zo open over zijn privéleven en andere zaken die in talloze andere interviews onbesproken bleven. Anders dan bij de bekende interviews, die vooral over zijn rol als ‘de vader van Nijntje’ gingen, sprak hij over uiteenlopende onderwerpen als A.W. Bruna & Zoon, zijn moeder, over de eenzaamheid die hij zelf opzoekt in zijn atelier, jeugdliefdes, de Zwarte Beertjes-reeks, zijn kinderen, dingen die hem dierbaar zijn, jong zijn in de oorlog. En natuurlijk komt ook Nijntje ter sprake.
Céline Rutten doet verslag van die vele gesprekken. Zo krijgen we voor het eerst een beeld van wie Dick Bruna eigenlijk is, wat hem drijft, hoe het begonnen is. Hijzelf verleende alle medewerking aan dit buitengewone, onthullende beeld van een kunstenaarsleven.
(tekst uitgever)

Céline Rutten werkte jarenlang als reportageredacteur in binnen- en buitenland voor de VNU Dagbladen en Wegener. Later had zij een eigen pagina met iedere veertien dagen een interview met opvallende personen. (bron uitgeverij Atlas)

Recensie

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *