De best verzorgde boeken 2010

The best dutch book designs 2010 / De best verzorgde boeken 2010

St. Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, juni 2011

Paperback, 419 pagina’s, 22,5 x 19 cm
ISBN 9789059651449, verkoopprijs € 30,99

te koop bij o.a.: bol.com | Selexyz | Cosmox |


Jaarlijks leggen Nederlandse uitgevers, ontwerpers en drukkers ongeveer 400 boeken voor aan de jury van de Stichting Best Verzorgde Boeken. De jaarselectie bestaat uit maximaal 33 boeken; producties van bekende uitgevers naast museumcatalogi, jubileumboeken van bedrijven naast moeilijk vindbare privé-uitgaven.

De selectie wordt jaarlijks geëxposeerd in het Stedelijk Museum Amsterdam en op een aantal andere plekken in binnen- en buitenland. Tegelijk met de expositie in het Stedelijk verschijnt de tweetalige catalogus The Best Dutch Book Designs / De Best Verzorgde Boeken. Deze presenteert de uitverkozen boeken in woord en beeld. Van elk boek worden de opmerkingen van de jury en gedetailleerde gegevens over materialen en technieken vermeld.


Verantwoordelijke organisator is sinds 1998 de Stichting De Best Verzorgde Boeken in Amsterdam. In deze stichting werken drie branche-organisaties samen, namelijk de Stichting CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek), de BNO (Beroepsorganisatie van Nederlandse Ontwerpers) en de Grafische Cultuurstichting.

Zie ook de uitgaven met de jaarselectie 2008 en 2009.

eerdere ‘best verzorgde boeken’ te koop bij bol.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *