Anne Delaflotte Mehdevi – ‘De boekbindster’ (fictie)

Anne Delaflotte Mehdevi
De boekbindster

Uitgeverij De Geus, april 2011

hardcover, 224 pagina’s, 21 x 13 cm
ISBN 9789044515039, verkoopprijs € 17,90

vertaald uit het Frans door Pauline Sarkar

te koop bij o.a.: bol.com | Selexyz | Cosmox |

Mathilde verruilt haar veelbelovende carrière als diplomate voor een leven als boekbindster in een klein dorpje in de Dordogne. Leer, papier, goudbeslag en kleurpigmenten maken nu deel uit van het leven van deze jonge vrouw, die met passie en precisie de restauraties uitvoert aan de boeken die men haar toevertrouwt.

Op een ochtend, als de regen met bakken uit de hemel valt, betreedt en man haar atelier. Het is een ongekend knappe man, met de geur van planten en aarde om zich heen. Hij geeft haar een oud boek en zakt vervolgens ineen op de vloer.
Mathilde verzorgt hem, geeft hem koffie en een stoel. Zodra hij opgeknapt is gaat hij weer, net zo onverwacht als hij kwam. ‘Een goede boekbinder leest niet’, placht haar opa te zeggen, maar Mathilde kan de verleiding niet weerstaan om in het mysterieuze boek te kijken.
Wat betekenen de Gallo-Romaanse symbolen die erin staan? En de lijst met bekende familienamen, die uit het oude bindsel valt? Omdat de eigenaar niet meer komt opdagen, begint Mathilde zelf een speurtocht naar de herkomst van het boek.

Anne Delaflotte Mehdevi (geboren in 1967 te Auxerre, Frankrijk) groeide op in de Bourgogne. Ze studeerde internationaal recht. Sinds 1993 woont Anne Delaflotte Mehdevi in Praag. Ze heeft haar diplomatiek carrière inmiddels achter zich gelaten en zich toegelegd op het boekbinden en het schrijven.

Recensie

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *