In sloot en plas – Leven en werk van illustrator M.A. Koekkoek

Maartje Brattinga, Jacques Dane
In sloot en plas
Leven en werk van illustrator M.A. Koekkoek

Nationaal Onderwijsmuseum / VCL/West-Friesland (imprint uitg. Kok), maart 2011

paperback, 103 pagina’s, 22 x 22 cm
ISBN 9789059776173, verkoopprijs € 19,95

te koop bij bol.com

Met alle beroemde schoolplaten in kleur. Plus tekeningen uit De vogels van Nederland. Illustrator Marinus Adrianus Koekkoek had het tekenen niet van een vreemde. Zijn overgrootvader, zeeschilder J.H. Koekkoek (1778-1851), gaf zijn artistieke genen door aan drie generaties. Marinus werd beroemd met zijn schoolplaten, zoals het bekende In sloot en plas. Tot de jaren zeventig werden ze gebruikt tijdens de biologieles.

Animatie gemaakt voor de tentoonstelling “In Sloot en Plas”

In het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam is een grote tentoonstelling met het werk van Koekkoek, nog te zien tot 8 januari 2012 en daarna nog in vier andere musea. In dit boek zijn voor het eerst alle schoolplaten bijeengebracht, beschreven aan de hand van de originele handleiding en in een bredere context geplaatst door de auteurs.

Over dit boek werd geschreven door:

 

 

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *