A.L. Snijders – een bibliografie en meer…

 

Marius Zeven
A.L. Snijders, Meer dan een bibliografie

uitgave in eigen beheer M7, maart 2011

paperback, 176 pagina’s, 22 x 15 cm
ISBN 2001000009763, verkoopprijs € 29,95 / 45,00

De oplage bedraagt 600 exemplaren, waarvan 77 door Snijders genummerde en gesigneerde exemplaren worden verkocht voor  €45,00.

Bestellen via marius_zeven@hotmail.com

Op 18 maart 2011 ontving A.L. Snijders (1937, pseudoniem van P.C. Müller) de Constantijn Huygens-prijs 2010 voor zijn hele oeuvre. Als hommage aan de Huygensprijswinnaar verscheen het door Marius Zeven geschreven en bezorgde en door Theo Rabou vormgegeven boek A.L. Snijders, Meer dan een bibliografie.

Het boek bestaat uit meerdere onderdelen. Een korte biografische schets. Een liber amicorum met bijdragen van onder meer L.H. Wiener, Thomas Verbogt, Jaap Scholten, Joost Conijn, Tommy Wieringa en getekende bijdragen van Snijders’ drie zonen Marcus, Matthijs en Gijs.
Een uitgebreide, chronologische keuze uit niet eerder in boekvorm gepubliceerde langere verhalen, brieven en zkv’s van Snijders.
Ten slotte is er een bibliografie van zijn complete oeuvre en bibliofiele uitgaven, voorzien van afbeeldingen van alle omslagen.

Recensies

Video

Beeldend kunstenaar Joost Conijn werkt aan een documentaire over Snijders die in 2012 te zien zal zijn in een aflevering van ‘het uur van de wolf’. In het programma ‘Vrw zkt knst’ werd een voorproefje vertoond.


Boeken van A.L. Snijders bij bol.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *