Verzameling Hans Warren te koop bij Antiquariaat Fokas Holthuis

Bij Antiquariaat Fokas Holthuis verscheen vandaag een catalogus met boeken, brieven en bijzondere uitgaven van Hans Warren. Catalogus 53 omvat de verzameling van de Zeeuwse verzamelaar Niek Oele: zo’n 200 eerste drukken, opdrachtexemplaren, luxe edities, brieven, vertalingen en andere interessante zaken.

Niek Oele verzamelde ruim 25 jaar lang het oeuvre van Warren. Naast alle dichtbundels en prozaboeken verwierf hij de door Warren vertaalde vogelboeken en natuurstudies. Curiosa zijn de fotocamera en de verrekijker waarmee Warren het open veld in ging. Een topstuk is de uitgave Zeven gedichten van liefde uit 1976, handgeschreven in een oplage van vier exemplaren. Geen enkele Nederlandse bibliotheek bezit een exemplaar.

Hieronder is de gedrukte versie van de catalogus door te bladeren (klik voor fullscreen) en hier is de online-versie (Nieuwsbrief 415), met meer afbeeldingen.

Van de catalogus worden 25 luxe-exemplaren gedrukt op gevergeerd papier en gebonden door Herman van der Kruijk met als bijlage een op de handpers gedrukte uitgave van twee nagelaten gedichten van Hans Warren. De prijs van een luxe-exemplaar is nog niet vastgesteld, maar u kunt nu al reserveren via de website van Fokas Holthuis.

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110614145620-c4c1f85df7bb41759c6757bfb53fbcc8 docname=catalogus53 username=fokasholthuis loadinginfotext=Hans%20Warren%3A%20De%20collectie%20van%20Niek%20Oele.%20Catalogus%2053 showhtmllink=false tag=dedication width=420 height=297 unit=px]

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *