Brieven van W.F. Hermans en F. Bordewijk gebundeld in ‘Een onmiskenbare verwantschap’

Willem Frederik Hermans en F. Bordewijk Een onmiskenbare verwantschap Brieven 1944-1965 Bezorgd door Arno Kuipers en Marsha Keja, met een voorwoord van Christiaan Weijts Uitgeverij De Bezige Bij, juni 2011 gebonden, 144 pagina’s ISBN 9789023462828, verkoopprijs € 19,90 te koop bij bol.com — Arno Kuipers, conservator bij de afdeling collecties van het Letterkundig Museum, werkte aan de ontsluiting van het na-oorlogse archief van F. Bordewijk. Daarvoor werkte hij samen met zijn collega Marsha Keja aan de ontsluiting van het Willem Frederik Hermans-archief. Gezamenlijk hebben zij dit boekje samengesteld met de correspondentie tussen F. Bordewijk en Willem Frederik Hermans

“Hoewel gering in aantal, bieden de overgeleverde brieven een verrassend inzicht in de schrijfopvattingen van deze twee grootheden. Ze herkennen zich in elkaars voorkeur voor het wrede en surreële, ze voelen verwantschap in hun beider afkeer van het literaire leven, maar er is ook ruimte voor wederzijdse kritiek. Deze briefwisseling, bezorgd door de neerlandici Marsha Keja en Arno Kuipers, is een prachtig document dat nieuw licht werpt op twee van de grootste literatoren van de twintigste eeuw.”

(uit catalogus Bezige Bij, voorjaar 2011)

Recensies
Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *