Liefs van Annie – Annejet van der Zijl verzamelde de mooiste brieven van Annie M.G. Schmidt

Annejet van der Zijl
Liefs van Annie
De mooiste brieven van Annie M.G. Schmidt

Uitgeverij Querido, mei 2011

paperback, 320 pagina’s
ISBN 9789021439587, verkoopprijs € 19,95

te koop bij bol.com

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Annie M.G.Schmidt verschijnt er nu een selectie uit ruim 800 brieven van Annie M.G. Schmidt. Het is geen wetenschappelijke uitgave van de verzamelde brieven maar een een bundel met haar mooiste en typerendste brieven die worden ingeleid door Annejet van der Zijl.

Annie M.G. Schmidt was behalve een van de populairste schrijvers van Nederland ook een van de productiefste. En bijna alles wat ze in de loop van haar lange leven heeft geschreven is inmiddels gepubliceerd – met uitzondering van de talloze brieven die ze schreef aan haar moeder, haar vriendinnen, haar geliefde, haar uitgever en haar fans. Ook deze brieven worden gekenmerkt door haar unieke kijk op de wereld, haar gevoel voor stijl en humor.

Annejet van der Zijl schreef ook de veelgeprezen biografie Anna, het leven van A.M.G. Schmidt 1911-1995.

Recensies

Related Posts with Thumbnails

One Reply to “Liefs van Annie – Annejet van der Zijl verzamelde de mooiste brieven van Annie M.G. Schmidt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *