De wolken – Uit de geheime laden van Hugo Claus

Mark Schaevers (samenst.)
De wolken
Uit de geheime laden van Hugo Claus

Uitgeverij De Bezige Bij, mei 2011

gebonden, ca. 304 pagina’s, 24 x 18 cm
ISBN 9789023459224, verkoopprijs € 29,90 > nu voor € 19,90

te koop bij bol.com

Het archief van Hugo Claus is een schatkamer van grote literaire en historische waarde, die een bijzonder licht werpt op de verbeelding en het vakmanschap van de grote meester. Hierin bevinden zich manuscripten van vroege en latere werken, maar ook aanzetten tot nooit voltooid werk, zoals een titel waarover Claus op late leeftijd hardop droomde: De wolken. In het karton verpakt zitten ook veel andere dromen: schetsen, schema’s en notities die hij maakte bij zijn romans, films, theaterstukken en gedichten, soms verluchtigd met eigen tekeningen. Ook bevat het archief correspondentie met kunstenaars die zijn pad kruisten, agenda’s en dagboeken.
Uit deze papieren nalatenschap maakte journalist en schrijver Mark Schaevers een schitterende selectie. De wolken is een indrukwekkend portret waarmee de grote Hugo Claus voor even weer springlevend wordt.
(voorjaarscatalogus Bezige Bij 2011)

Recensies

Tentoonstelling Hugo Claus bij De Slegte Antwerpen
n.a.v. het verschijnen van ‘De Wolken, een blik in het schrijversarchief van Hugo Claus’ is er bij De Slegte in Antwerpen een kleine tentoonstelling van 21 mei tot 18 juni 2011, met een selectie uit het archief en zullen de dagboeken worden getoond.


In De Wereld Draait Door van 16 mei 2011 sprak Matthijs van Nieuwkerk met Veerle Claus over het boek. Samensteller Mark Schaevers moest genoegen nemen met een plaatsje op de tribune, maar mocht aan het eind van het gesprek nog een gloedvolle aanbeveling uitspreken.


 

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *