Presentatie interviewbundel ‘Het moet pijnlijk blijven’ in De Balie op 4 maart 2011

Aan de vooravond van de Boekenweek (thema: ‘Het geschreven portret’) bespreekt interviewer en schrijver Frénk van der Linden met gerenommeerde journalistieke collega’s en auteurs van romans hoe diepgravende vraaggesprekken in kranten en weekbladen tot stand komen. Ook komt de vraag aan de orde of het interview een literair genre is.

Op deze avond wordt tevens de bundel ‘Het moet pijnlijk blijven’ gepresenteerd. Het boek bevat vijftig van de mooiste schrijversinterviews die de afgelopen kwarteeuw zijn gemaakt.

Een panel bestaande uit Thomas Rosenboom, Elsbeth Etty (NRC Handelsblad), Renate Dorrestein en Mark Schaevers (Humo) zal in De Balie van gedachten wisselen over ontmoetingen tussen interviewers en schrijvers.

Herman Brusselmans zal via video een column voorlezen over interviewers.
Yoeri Abrecht draagt een column voor over schrijvers.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *