‘Het moet pijnlijk blijven’ – de mooiste schrijversinterviews van de afgelopen 25 jaar

Frénk van der Linden, en Freddy van Thijn
Het moet pijnlijk blijven
De mooiste schrijversinterviews

Exclusief verkrijgbaar bij AKO, maart 2011

ISBN 9789025436391, verkoopprijs € 14,95

Hoe schrijven schrijvers? Waarom schrijven schrijvers? Met welke obsessies worstelen zij? Wat willen ze met hun werk bij de lezer teweegbrengen? Welke autobiografische gegevens gebruiken ze, welke niet? En hoe zien zij hun eigen plaats in de Nederlandse literatuur?

Journalisten vragen vaak meer dan schrijvers kunnen beantwoorden. Maar soms vloeit uit een ontmoeting tussen een interviewer en een auteur een verhaal voort dat zo diepgravend, roerend of onthullend is dat het bestand blijkt tegen de tand des tijds. Zulke verhalen bevat Het moet pijnlijk blijven, een bundel waarin Frénk van der Linden en Freddy van Thijn (in opdracht van AKO) de mooiste schrijversinterviews van de afgelopen kwart eeuw samenbrengen.

Het moet pijnlijk blijven bevat vraaggesprekken met onder anderen Anna Enquist, Hella S. Haasse, W.F. Hermans, Margriet de Moor, Harry Mulisch, Gerard Reve, Jan Siebelink, P.F. Thomese en Dimitri Verhulst. De artikelen zijn geschreven door vermaarde interviewers als Bibeb, Steffi Kouters, Ischa Meijer, Arjan Visser en Pieter Webeling.

Het moet pijnlijk blijven, verschijnt op 4 maart, aan de vooravond van de Boekenweek. De interviewbundel sluit aan bij het thema van de Boekenweek: Geschreven portretten.

  • Het boek is uitsluitend verkrijgbaar in de AKO bookshops of bij AKO online.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *