Leo de Bruin, typograaf

E. Lentjens en Henk Hoek
Leo de Bruin, typograaf
Een hommage

Uitgeverij Huis Clos, december 2010

softcover (ingenaaid), 128 pagina’s, 22 x 17 cm
ISBN 9789079020096, verkoopprijs € 19,50


Sun
Leo de Bruin (1949-2008) bepaalde jarenlang de typografie van de uitgaven van de Nijmeegse uitgeverij Sun. Door hem vormgegeven boeken werden verschillende malen bekroond bij de Best Verzorgde Boeken.

Hommage
Voor geïnteresseerden in het werk van De Bruin verscheen bij Uitgeverij Huis Clos het goed gedocumenteerde boek ‘Leo de Bruin, 1949-2008. Hommage aan een typograaf’. Sun-auteurs Eric de Kuyper en Ad de Visser, van wie het werk door Leo de Bruin werd vormgegeven, vertellen over hun samenwerking met hem en Henk Hoeks, destijds redacteur van Sun, schetst een beeld van de ontwikkeling van De Bruins typografie. Karel Martens, die De Bruin voorging als vormgever bij de Sun, bespreekt zijn persoon en werk. Ontwerpcriticus Ewan Lentjes plaatst het werk van De Bruin in het bredere kader van de gewijzigde taak van de typografie. Een oeuvrelijst besluit de uitgave. (EP)
(Bron: www.gw.nl)

>> Leo de Bruin, typograaf is de 36e uitgave van Uitgeverij Huis Clos. Het verschijnt in een oplage van 750 exemplaren en is te bestellen bij de uitgeverij.

>> Radio: VPRO De Avonden – woensdag 16 februari 2011, radio 6. In het tweede uur (22-23 u) Anton de Goede spreekt met grafisch ontwerper Piet Gerards en uitgever Henk Hoeks, mede-oprichter van uitgeverij SUN, naar aanleiding van de monografie ‘Leo de Bruin, typograaf’.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *