‘Hubert Lampo, een portret’ – o.a. over Lampo als vrijmetselaar

J. Lampo, R. Molin
Hubert Lampo, een portret

FAMA Maconnieke Uitgeverij, september 2010

gebonden, illustraties, 160 pagina’s, 24 x 17 cm
ISBN 9789072032263, verkoopprijs € 22,50

bestel bij bol.com

In de monografie ‘Hubert Lampo, een portret’ komen aan de orde: zijn leven, zijn oeuvre in nationaal en internationaal perspectief, de literaire context waarbinnen hij opereerde, de aard van zijn magisch-realisme en zijn lidmaatschap van de Belgische vrijmetselarij. Het rijk geïllustreerde boek bevat bijdragen van Heiko ter Horst, voorzitter van het Hubert Lampo Genootschap, Jan Lampo, de zoon van de schrijver, Rob Molin, Lampo-kenner en prof. Anton van de Sande, voormalig hoogleraar vrijmetselarij.
Met name de nooit eerder verschenen manuscripten en typoscripten van diverse pagina’s uit zijn romans zullen dit boek een ‘must have’ maken voor alle Lampo-liefhebbers.

Het doel van dit retrospectief is bij te dragen aan de kennis van (en de discussie over) het werk van Hubert Lampo. Het 160-pagina’s tellende overzichtsboek is een gemeenschappelijk initiatief van het Hubert Lampo Genootschap en maçonnieke uitgeverij FAMA.

De in 1920 geboren schrijver zou in 2010 90 jaar zijn geworden. De verschijning van dit boek valt samen met de opening van de expositie ‘50 Jaar Joachim Stiller’ in de Bredase bibliotheek.
De aan Hubert Lampo gewijde expositie ‘50 jaar Joachim Stiller’ toont foto’s van zijn leven, documenten, manuscripten, typoscripten, films en een Lampo-schrijvershoekje. De tentoonstelling was van 3 tot 25 september 2010 te zien in de Bredase bibliotheek, Molenstraat 6.

  • de avonden, vpro, 17 sept. 2010 > Maarten Westerveen spreekt met Heiko ter Horst, voorzitter van het Hubert Lampo Genootschap, en Rob Bremer, de directeur van de Maconieke Uitgeverij, naar aanleiding van de monografie ‘Hubert Lampo, een portret’ (radio).

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *