Donald Sturrock schreef biografie van Roald Dahl

Donald Sturrock
Verhalenverteller
de biografie van Roald Dahl

Uitgeverij De Geus, januari 2011

hardcover, 768 pagina’s, 24 x 17 cm
ISBN 9789044511383, verkoopprijs € 29,90

te koop bij bol.com

Roald Dahl is een van ‘s werelds grootste schrijvers. Wie heeft er níét een boek van zijn hand gelezen? Uit een recente peiling blijkt dat Dahl de meest favoriete Britse auteur is, en daarmee verslaat hij zelfs de succesvolle Harry Potter-auteur J.K. Rowling. Een biografie over de schrijver van beroemde verhalen als De GVR, De Heksen en Sjakie en de chocoladefabriek zal dan ook velen aanspreken.
De man achter de verhalen bleef altijd een groot raadsel. Dahl was een vastberaden avonturier, een eeuwig kind, die als publiek figuur vooral bekendstond om de ongezouten manier waarop hij zijn mening gaf over taboeonderwerpen.
Sturrock heeft voor zijn boek gebruikgemaakt van uitgebreid en nieuw bronmateriaal. Toen hij driehonderd nog onbekende brieven van Roald Dahl op het spoor kwam, besloot hij de biografie zelfs met een jaar uit te stellen en die nog eens grondig te herzien. Het betrof de correspondentie tussen Roald Dahl en zijn beste vriend, Charles Marsh, die een periode van meer dan twintig jaar beslaat. (uitgever)

Enkele recensies na het verschijnen van de Engelstalige uitgave in sept. 2010:

Ook verschillende Engelse edities zijn verkrijgbaar bij bol.com

Related Posts with Thumbnails

One Reply to “Donald Sturrock schreef biografie van Roald Dahl”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *