Maarten ‘t Hart – ‘Dienstreizen van een thuisblijver’ – uitgave in serie Privé-domein

Maarten ‘t Hart
Dienstreizen van een thuisblijver

serie Privé-domein, deel 272

Uitgeverij De Arbeiderspers, febr. 2011

paperback met flappen, 288 pagina’s, 19,5 x 11,5 cm
ISBN 9789029573580, verkoopprijs € 19,95

te koop bij bol.com

Maarten ’t Harts autobiografie Het roer kan nog zesmaal om verscheen in 1984, was het honderdste Privé-domeindeel en werd zeer goed ontvangen. Het was een unicum dat een auteur van negenendertig zijn herinneringen publiceerde! Al leek de titel koerswijzigingen aan te kondigen, niets is daarvan terechtgekomen. In feite is er sinds 1984 weinig veranderd in het leven van Maarten ’t Hart, behalve dan dat zijn werk vooral in Duitsland grote opgang heeft gemaakt. Over de vaak opmerkelijke en soms ook bizarre consequenties daarvan brengt hij verslag uit in Dienstreizen van een thuisblijver.
’t Hart wordt niet alleen in Duitsland gelezen, maar ook in Hongarije en Zweden. Ook dat levert hilarische hoofdstukken op, evenals zijn weergave van hoe het hem verging als beoogd biograaf van Simon Vestdijk. Aldus ontstond, ondanks het feit dat sinds 1984 het roer niet meer om ging, een kleurrijk vervolg op zijn eerdere autobiografie.

(uitgever in voorjaarscatalogus 2011)

>> Tip voor verzamelaars

Bij de opening van het Maarten ‘t Hart Documentatiecentrum kregen de aanwezigen een boekje uitgereikt met de titel ‘Een dienstreis naar Maassluis’, met daarin het eerste hoofdstuk uit het boek ‘Dienstreizen van een thuisblijver’. (Uitgebracht ter gelegenheid van de opening van het Nat. Doc. Centrum Maarten ‘t Hart op 25 november 2010, beperkte oplage 500 ex.)

Van de uitgave ‘Een dienstreis naar Maassluis’ is voor de ‘Gouden Vrienden van het Nationaal Documentatiecentrum Maarten ’t Hart’ een bibliofiele editie vervaardigd. Deze uitgave verschijnt in een editie van 50 exemplaren, genummerd en gesigneerd door Maarten ’t Hart (afb. rechts).

Recensies ‘Dienstreizen van een thuisblijver’

Meer boeken van Maarten ‘t Hart bij bol.com

Ter gelegenheid van het verschijnen van ‘Dienstreizen van een thuisblijver’ is Maarten ‘t Hart op 10 februari 2011 te gast in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Related Posts with Thumbnails

One Reply to “Maarten ‘t Hart – ‘Dienstreizen van een thuisblijver’ – uitgave in serie Privé-domein”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *