Tiele-lezing 2009: Centraal Boekhuis

Cortenraad_Centraal-Boekhuis
• Hans Willem Cortenraad
Centraal Boekhuis
logistiek van boeken in veranderend perspectief

Amsterdam University Press, maart 2009

cahiersteek, 32 pagina’s, 21 x 14,8 cm
ISBN 9789089640963, verkoopprijs € 14,50

te koop bij bol.com

Tekst van de achtste Tiele-lezing, uitgesproken op 24 maart 2009. Hans Willem Cortenraad (1961), algemeen directeur van Centraal Boekhuis, ging in op de historie, huidige betekenis en  toekomst van het Centraal Boekhuis als logistiek dienstverlener voor het boekenvak.

Wat is het effect van innovatie op de boekenbranche in het algemeen en op de supply chain in het bijzonder? De historie van Centraal Boekhuis gaat terug tot 1871 en sindsdien is het de partner van ondernemers in het boekenvak. De onderneming is uitgegroeid tot een toonaangevende logistieke dienstverlener. Centraal Boekhuis levert diensten aan uitgevers, boekverkopers en derden op het gebied van distributie, vervoer en informatievoorziening. Nu de drager van het geschreven woord niet meer alleen is voorbehouden aan het fysieke boek en de digitalisering sterk in ontwikkeling is, is het de vraag welk effect dat zal hebben op het traditionele distributiekanaal van auteur tot consument. Welke bedreigingen, maar bovenal welke kansen zal deze evolutie bieden voor de sector? Verleden, heden en toekomst van de veranderende supply chain komen aan bod. Lezen zal altijd blijven bestaan, hoe en welke drager we er voor gebruiken zal bepalend zijn voor de toekomst van Centraal Boekhuis.

De Tiele-lezingen worden sinds 2002 jaarlijks gehouden. Het is een activiteit van de Dr. P.A. Tiele-Stichting, die als doelstelling heeft: de bevordering van de boekwetenschap in Nederland.

Meer over de serie uitgaven van de Tiele-lezingen

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *