Leven met Reve, het onmogelijke huwelijk van Gerard Reve en Hanny Michaelis

Ad Fransen
Leven met Reve
Het onmogelijke huwelijk van Gerard Reve en Hanny Michaelis

Uitgeverij Podium, oktober 2010

Paperback met flappen, 90 pagina’s, 18 x 13 cm
ISBN 9789057594199, verkoopprijs € 12,50

te koop bij bol.com

Voordat Gerard Reve (1923-2006) uit de kast kwam en in zijn boeken openlijk zijn homoseksualiteit beleed, was hij meer dan tien jaar getrouwd met de dichteres Hanny Michaelis (1922-2007). Ruim vijfendertig jaar na hun scheiding bracht literair journalist en Reve-kenner Ad Fransen de twee voormalige echtelieden een dag bij elkaar. Het werd een uitzonderlijke en veel besproken ontmoeting.
Openhartig spraken ze over hun mislukte huwelijk en haalden zij herinneringen op aan een bittere maar ook bijzondere tijd. Wederzijdse genegenheid en waardering was er nog steeds, maar als vanouds werd er die dag ook flink wat afgekibbeld. Dit unieke en hier en daar hilarische weerzien van Hanny en Gerard leverde zoveel materiaal op dat destijds lang niet alles kon worden uitgezonden of gepubliceerd. Nu verschijnt deze literaire ontmoeting integraal in boekvorm, voorafgegaan door een schets van Ad Fransen over het bewogen huwelijksleven van Reve en Michaelis. Een belangrijke en onderhoudende voetnoot bij de Reve-biografie. (uitgever)

Ad Fransen (1955), redacteur van HP/De Tijd, maakte eerder twee portretten van Reve: De nadagen van Gerard Reve (2002) en Hoe Reve zijn verjaardag vierde (2006), twee alom geprezen publicaties over het aftakelingsproces van de door Alzheimer geteisterde Volksschrijver.

Over ‘Leven met Reve’ werd geschreven door…

Het Parool, Jos Bloemkolk, 27 oktober 2010

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *