Unieke collectie van 150 bandvarianten van boeken van Willem Elsschot te koop op Antiquarian Bookfair

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober 2010 wordt in de PTA te Amsterdam de 31e Amsterdam Antiquarian Book, Map & Print Fair gehouden. Antiquariaat Schuhmacher biedt op de beurs een unieke collectie van circa 150 bandvarianten van boeken van Willem Elsschot aan. Vanwege de documentaire waarde is deze collectie enkel als geheel te koop. Het Amsterdamse antiquariaat vult de stand tevens met los verkrijgbare eerste drukken en opdrachtexemplaren.

Wilma Schuhmacher publiceerde deze week, na jarenlange intensieve studie, de geïllustreerde bibliografie ‘Willem Elsschot in boek en band. Een eerste inventarisatie van bandvarianten’. Behalve een overzicht van alle verschijningsvormen van Elsschots werk laat de bibliografie tegelijk zien hoe verschillende uitgevers in de loop der jaren hun uitgaven aan de man wilden brengen.

Meer informatie over deze uitgave.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *