Bart van Loo – ‘Elsschot, Antwerpen en Coraline’

Bart van Loo, Alain Giebens (fotograaf)
Elsschot, Antwerpen en Coraline

Uitgeverij Atlas, september 2010

paperback met flappen, 160 pagina’s, 21 x 17 cm
ISBN 9789045017402, verkoopprijs € 19,95

te koop bij bol.com

De Vlaamse auteur Bart Van Loo is dol op Franse literatuur. In Parijs stuit hij tegelijkertijd op een vertaling van Villa des Roses en een mysterieuze Parisienne, Coraline. Die dubbele ontmoeting vormt het begin van een spannende zoektocht naar het antwoord op enkele prangende vragen. Hoeveel weegt het Verzameld werk van Willem Elsschot? Heeft de peetvader van de Vlaamse roman werkelijk plagiaat gepleegd? Wat heeft hij gemeen met de allergrootste Franse schrijvers? Wordt het geheim van Maria Van Dam eindelijk ontsluierd?
Is dit boek een liefdesverhaal of een literaire speurtocht?
En vooral: wie is Coraline?

In Elsschot, Antwerpen en Coraline schetst Bart Van Loo een verrassend portret van de gevierde auteur van Kaas en bekijkt hij Antwerpen door een Franse bril. Fotograaf Alain Giebens maakt er een onweerstaanbaar beau livre van.

(tekst uitgever)

Weblog Bart van Loo

– In het zondagochtendprogramma De Zevende Dag een gesprek van Ivan De Vadder met auteur Bart Van Loo over zijn nieuwste boek, 12 sept. 2010.

Recensies…

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *