Multatuli, een zelfportret

Dik van der Meulen, Cees Fasseur
Multatuli, een zelfportret
Het leven van Eduard Douwes Dekker door Multatuli verteld

Met zijn boeken over de toestand in Nederlands-Indië, over politiek, armoede, godsdienst, de positie van de vrouw en tal van andere onderwerpen, schudde Multatuli de Nederlandse samenleving op. Zijn meeslepende stijl, originaliteit en sarcasme lieten geen lezer onberoerd. Maar hoe veelzijdig en universeel ook, zijn werk is altijd gebaseerd op zijn persoonlijke doen en laten.

150 Jaar nadat hij Max Havelaar schreef, verschijnt Multatuli. Een zelfportret. Het bevat een keuze uit Multatuli’s boeken en brieven waarin de schrijver een onovertroffen, zij het uiterst subjectief, beeld geeft van zijn eigen leven.

De fragmenten zijn van verbindende teksten en commentaar voorzien door historicus Cees Fasseur, die naam maakte met boeken over Indië en het koningshuis, neerlandicus Dik van der Meulen, die zijn monumentale biografie over Multatuli in 2002 met de AKO Literatuurprijs zag bekroond en emeritus hoogleraar cultuurwetenschappen Hans van den Bergh, medebezorger van Multatuli’s Volledige werken.

Uitgeverij Bert Bakker, maart 2010 / Paperback – 358 pag. – afm. 21 x 14 cm / ISBN 9789035134362 / Verkoopprijs € 26,50

Over dit boek werd geschreven door…

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *