Nieuws van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging

Op 12 juni 2010 hield de Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NBV), haar jaarvergadering in het Graphic Design Museum te Breda.

Een drietal berichten zijn hier het vermelden waard.

Jaarboek
Tijdens deze bijeenkomst werd het Jaarboek 2010 gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan mevrouw Isa de La Fontaine Verwey (foto 1).

De cover van het jaarboek – Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 17/2010 ‘Kopij en druk revisited’ – bleek anders te zijn dan de afbeelding die ik bij de vooraankondiging op deze website had afgebeeld, maar dat is inmiddels aangepast.

Nieuwe hoofdredacteur
Berry Dongelmans, die jarenlang hoofdredacteur was van het jaarboek, wordt opgevolgd door Goran Proot, verbonden aan de Universiteit van Antwerpen (foto 2).

Nieuwe voorzitter
Het voorzitterschap van de NBV gaat over van  Bubb Kuyper naar  Hans Mulder, werkzaam in de Universiteitsbibliotheek Utrecht (foto 3).

Hans Mulder (1961) studeerde geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Hij is sinds 1998 conservator gedrukte werken van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Vanaf 2006 doceert hij tevens boekgeschiedenis aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht.

(foto’s NBV)

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *