The Oxford Companion to the Book

Oxford-companian-to-the-book-2Michael F. Suarez, S.J. (ed.), H.R. Woudhuysen (ed.)
The Oxford Companion to the Book

Oxford University Press, USA, februari 2010

Hardcover, 1408 / 2 dl pagina’s, 28 x 22 cm
ISBN 9780198606536, verkoopprijs € 229,-

te koop bij bol.com

The Oxford Companion to the Book is een omvangrijk naslagwerk. Twee delen in cassette met in totaal 1408 pagina’s en een gewicht van 6 kg.
Er is bijna vijftien jaar aan gewerkt en 400 wetenschappers uit 27 landen leverden bijdragen.

Het hele gebied van het drukken en uitgeven van boeken wordt bestreken, zowel de geschiedenis van de oudheid tot heden als de invloed die de boekdrukkunst op de samenleving heeft gehad.

Onderwerpen als bibliografie, paleografie, de geschiedenis van het drukken, redactionele theorie en praktijk, tekstkritiek, boeken verzamelen, bibliotheken, de geschiedenis van het boek en het elektronische boek komen aan bod.

Oxford-companian-to-the-book-1Het eerste deel bestaat uit essays over algemene onderwerpen en een aantal hoofdstukken over de geschiedenis van het boek in gebieden als de Islamitische wereld, Azië, Latijns-Amerika en Afrika bezuiden de Sahara, maar ook Europa en Noord-Amerika.

Het tweede deel bevat alfabetisch meer dan 5.000 artikelen, variërend van korte definities en biografische gegevens tot meer uitgebreide behandelingen van maximaal 2.000 woorden. Het geheel is aangevuld met indexen en kruisverwijzingen. Meer details over het boek en de inhoud bij de uitgever.

“The editors Michael F. Suarez and H. R. Woudhuysen have created a tremendous and most valuable reference work for scholars, librarians, archivists, book collectors, general readers, libraries, and antiquarian booksellers. Richly illustrated, with links and cross-references throughout the book, a general and a classified index the “The Oxford Companion to the Book” will certainly become THE book about books. It is available in print and as an electronic edition.” (ILAB)

Lees meer over deze uitgave

Telegraph UK, Noel Malcolm, 10 jan. 2010

“The result is an extraordinary tour de force, a cornucopia of bookish information. This is the perfect resource for anyone who is unsure of the difference between a hornbook and a battledore, a broadsheet and a broadside, or an inscribed copy and a book with an inscription; who wants to find out what an ‘annual’ was for the Victorians, or an ‘almanac’ for the Elizabethans; or who would just like to know who Simon and Schuster were, or Routledge and Kegan Paul. “

Wall Street Journal, Norman Lebrecht, 5 maart 2010

Times Online, James McConnachie, 31 jan 2010

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *