Fotoboek De wereld van Cyriel Buysse

Parys-Buysse-2010Joris van Parys
De wereld van Cyriel Buysse

Uitgeverij Atlas, december 2009

Gebonden, 180 pagina’s, 28 x 21 cm
ISBN 9789045017051, verkoopprijs € 29,95

te koop bij bol.com

Een paar maanden na de publicatie van zijn boek ‘Het leven, niets dan het leven. Cyriel Buysse en zijn tijd’ kreeg Joris van Parys twee familiealbums in handen vol onbekende foto’s van Buysse en zijn naaste omgeving in Vlaanderen en Nederland.

Rond deze amusante en ontroerende portretten en taferelen uit ‘de kleine wereld’ van Cyriel Buysse heeft zijn biograaf een verrassende collectie beelden en documenten bijeengebracht, die de schrijver situeren in ‘de grote wereld’ zoals hij hem heeft gekend in de halve eeuw tussen 1880 en 1930.

Naast deze en vele andere unieke beelden uit een vervlogen tijd bevat ‘De wereld van Cyriel Buysse’ een aantal boeiende korte teksten: citaten uit brieven en interviews, getuigenissen van tijdgenoten die Buysse hebben gekend, fragmenten uit zijn journalistiek proza en zijn verhalen en romans die nauw aansluiten bij de beelden. Een paar jeugdherinneringen zijn hier evenals het prachtige korte verhaal ‘Het vlasliedje’ en het amusante verslag van de Antwerpse ‘Vliegweek’ van 1909 voor het eerst integraal herdrukt.

“Als dit boek bevestigt wat al geweten maar nog niet sterk genoeg gezegd werd, is het wel dat Cyriel Buysse de Anton Tsjechov van de Lage Landen was.”
Guido Lauwaert, Knack

    Meer over dit boek bij…

    Related Posts with Thumbnails

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *