De Judaica-collectie van René Braginsky

Schrijver-BraginskyCollection-2009Evelyn Schrijver, Sharon Liberman Mintz
A Journey through Jewish Worlds
Highlights from the Braginsky Collection of Hebrew Manuscripts and Printed Books

Deze uitgave toont hoogtepunten uit een van ’s wereld belangrijkste privéverzamelingen van Hebreeuwse manuscripten en gedrukte boeken, namelijk die van de Zwitserse verzamelaar René Braginsky.

Aandacht wordt besteed aan middeleeuwse Hebreeuwse handschriften, uitbundig geïllustreerde boeken, versierde joodse huwelijkscontracten en rijk geïllustreerde boekrollen met het verhaal van het bijbelboek Esther, met de prachtige bijbehorende edelmetalen of houten hulzen.

Waanders Uitgevers, okt. 2009 / Gebonden, 250 afb. in kleur en 50 in zwart-wit – 295 pag. – afm. 28 x 23 cm / ISBN 9789040076541 / Verkoopprijs 49,50 Euro

Braginsky heeft de afgelopen twintig jaar een unieke verzameling Hebreeuwse handschriften en gedrukte boeken bijeengebracht, die als een van de belangrijkste privécollecties ter wereld wordt beschouwd. Een verzameling vol schitterende, bijzondere en rijk geïllustreerde stukken.

De auteur van deze uitgave, Emile Schrijver, is conservator van de Bibliotheca Rosenthaliana, de bijzondere collectie voor judaica en hebraica in de Amsterdamse Universiteitsbibliotheek.

Tentoonstelling
Tot januari 2010 is in Amsterdam de tentoonstelling ‘Een reis door Joodse werelden – hoogtepunten uit de Braginsky Collectie‘ te zien bij Bijzondere Collecties UvA, Oude Turfmarkt te Amsterdam.

Online exhibit
Op internet is een bijzonder fraai vormgegeven ‘virtuele expositie‘ te zien.

Best verzorgde boeken 2009
A Journey through Jewish Worlds, verzorgd door Studio Frederik de Wal, viel in de prijzen bij de verkiezing voor ‘De Best Verzorgde Boeken 2009’.

Related Posts with Thumbnails

One Reply to “De Judaica-collectie van René Braginsky”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *